Homotoksikologjia

´╗┐Shkenca qe studjon efektet e toksinave (substanza te demshme per trupin) ne organizem (teashtuquajturat homotoksinat) si dhe trajtimin homeopatik perkates.Homotoksikologjia eshte homeopatia moderne e zhvilluar rreth viteve 1950 prej mjekut homeopatte shquar, gjerman H.H. RECKEWEG. Ai eksperimntoi grupe te reja ilacesh me origjine organike,shtazore , katalizatoret qelizore, kinonet,si dhe substanca imunomodelante (qe shtojne o frenojneimunitetin).

Filozofia e homotoksikologjise
Sipas homotoksikologjise simptoma (shenja e nje semundjeje) ose vete semundja eshte rezultat ii luftes se organizmit per te neutralizuar dhe eliminuar toksinat, me qellim dizintoksikimi natyral.Organizmi mund ta fitoj kete lufte duke i neutralizuar toksinat ose mund ta humbe duke u demtuarpak apo shume prej tyre.

Terapia ka si qellim te ndihmoje organizmin per tu mbrojtur e per te luftuar semundjen kur demi ishkaktuar eshte mesatarisht i lehte.Ndersa ne semundjet e renda o kronike demi enzimatik nga homotoksinat eshte progresiv dhesemundjet shpesh jane te pasherueshme. Ne shumicen e rasteve demi provokohet nga trajtimi isemundjeve ne fazen akute me ilace kimike dhe kura homeopatike do te kete si qellim te mbeshtesefunksjonet e organizmit.Antibiotiket e shumte, antireumatizmalet, ilacet kunder dhimbjeve, shume te perdorur ditet e sotme,kane nje aksjon frenues e shpesh i pakthyeshem ne sistemin qelizor dhe rrjetin e tij enzimatik.Nga njera ane eshte semundja e nga ana tjeter eshte ilaci homeopatik qe shkakton te njejtat shenja siato te semundjes (kuptohet me nje intensitet me te ulet) qe shoqeron keshtu procesin e sherimit.

AVANTAZHET E HOMOTOKSIKOLOGJISE: kjo menyre mjekimi nuk vepronvetem duke shuar shenjat e semundjes por ka si objektiv stimulimin e mbrojtjene funksioneve te tjera te organizmit, keshtu qe ndihmon eliminimin e shkaqeve tesemundjes dhe sherimin e plote.

VIZITA HOMOTOKSIKOLOGJIKE DHE PER CFARE PERDORET HOMOTOKSIKOLOGJIA

Eshte nje vizite mjekesore qe bazohet ne ekzaminimin objektiv te semurit si dhe vleresimin eanalizave te gjakut e te tera ekzaminimet me aparature te kryera. Ne baze te nje studimi te thelledhe reflektimi homeopatik perpunohet nje program terapeutik shume i personalizuar duke paturparasysh personin qe eshte perpara nesh.

 

Semundjet qe mjekon:

  • Semundjet e aparatit respirator:(gripi dhe infeksionet e tjera virale, tonsilit, rinit, otit, faringjit, azma bronkiale, etc)
  • Semundjet e aparatit gastrointestinal:(gastrit, koliti, kapslleku, diarrea, veshtiresi e tretjes se ushqimeve, meteorizmi, kolon iirritueshem, disbioza intestinale)
  • Semundjet e aparatit urogjenital femeror e mashkullor (infeksionet akute e kronike, menopauza e andropausa, sindromi i lodhjes kronike,dispareunia, disa forma te sterilitetit te ciftit )
  • Semundje te sistemit nervoz qendror e periferik┬á(ankthi, depresjoni, neuritet periferike, ndryshimi i shpeshte i tonit te humorit)
  • Semundjet e aparatit qarkullues (te arterieve e venave)(insuficenca venoze e arterioze, edemat e gjymtyreve te poshtem e te siperm, hipertensioniarterioz)
  • Semundjet metabolike dhe te metabilizmit te yndyrnave(hiperkolesterolemia, hipertrigliceridemia, diabet i sheqerit dhe intoleranca, hiperuricemia,hiperomocisteinemia)
  • Efektet anesore te kemioterapise e radioterapise antitumorale (dermatitet nga rrezet)

Perdoret ne te gjitha moshat: duke filluar nga femijet e vegjel deri tek me te moshuarit.